Boungiorno!
Nos, hoztam nektek pár fantasztikus koktélreceptet a nyárra. Isteni finom lehűlés akár egy bulin vagy a medence partján! Hogy mindenki kedvére tegyek leírom, alkohollal és alkohol mentesen is :) Remélem, ez a pár édes finomság elnyeri a tetszésetek! Személyesen próbáltam ki mindegyiket, és csak ajánlani tudom !
Sex on the beach
4cl vodka
2,5cl barackos vodka / baracklikőr
8cl narancslé
5cl áfonyalé
Elkészítés:
Rakjunk jégkockákat a long drinkes pohárba, töltsük rá a narancslevet, majd adjuk hozzá a likőrt és a vodkát, végül pedig óvatosan engedjük rá az áfonyalevet. Díszítése történhet narancsszelettel, limeszelettel, koktélcseresznyével, szívószálakkal.
Tipp:
Ha szép lassan töltöd rá a jégkockára az áfonya levet a színek szépen szétválnak !
Alkoholmentes:
Hozzávalók:
8 cl narancslé
8 cl őszibaracklé
8 cl feketeribizlilé
8 cl őszibaracklé
8 cl feketeribizlilé
Elkészítés:
A vendégpoharat feltöltjük tört jéggel, és az alapanyagokat a felsorolt sorrendben a pohárba öntjük.Bárkanállal elkeverjük, és narancsgerezddel, koktélcseresznyével díszítve szervírozzuk.
Pina Colada
Zene ;D |
1 pohárhoz:
4 cl fehér rum
2 cl kókuszlikőr
1 dl ananászlé
2 cl tejszín
4 jégkocka
néhány ananászbefőtt kocka
Elkészítés:
A rumot, a kókuszlikőrt, az ananászlevet, a tejszínt és a jeget turmixgépbe töltjük, és addig keverjük, amíg a jégkocka kásás lesz. Nagyobb poharakba töltjük, a pohár szélét az ananászdarabokkal díszítjük, és azonnal kínáljuk.
Pirosbogyós limonádé
Hozzávalók:
50 dkg friss vagy fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs (áfonya, eper, málna, ribizli, cseresznye)
1 citrom
30 dkg cukor
Elkészítés:
A friss gyümölcsöket megmossuk, ha fagyasztottat használunk, kiengedjük. A citromot felszeleteljük, a gyümölcshöz adjuk, 2 dl vízzel és a cukorral együtt felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyöztetjük.
A tűzről levéve egy szűrőn átszűrjük az egész főzetet, kicsit lenyomkodjuk, majd tisztított üvegekbe öntjük. Vízzel hígítva, jégkockával fogyasztjuk.
Bazsalikomos lime-limonádé
Hozzávalók:
4 lime
30 dkg cukor
1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a lime-okat forró vízben, majd reszeljük le a héjukat. Facsarjuk ki a levüket, kb. 1,5 dl-t kell kapnunk.
A reszelt héjat a facsart lével (és a kifacsart citromokkal) együtt 3,5 dl vízzel és a cukorral felforraljuk, majd alacsony lángon 5 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított bazsalikomlevelet. Kb. 1 óráig hagyjuk ázni, majd leszűrjük. Ennyi idő alatt a bazsalikom átadja az ízét a szirupnak.
Sterilizált üvegbe töltjük. 1:3 vagy 1:4 arányban vízzel keverve fogyasztjuk, attól függően, mennyire édesen szeretjük.
Dinnye falatkák
Jönnek a barátok és nem tudod mivel kínáld őket? Vagy csak szeretnéd stílusosan enni a dinnyét? Most megmutatom, hogyan dobd fel egy kicsit ezt a mindennapi ám mégis roppan finom gyümölcsöt!
Nem kell mást tennetek, minthogy előkeresitek a mézeskalács szaggatókat.
Felvágjátok a dinnyét és már szaggathatjátok is a nektek tetsző formát :)
Ha egy picit fel akarjátok turbózni, tegyétek egy tálba a kiszaggatott dinnyéket és szójátok meg felvágott eperrel és áfonyával ! Garantált lesz a siker!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése